Bejelentkezés

*
*
Ha elfelejtette a jelszavát, ide kattinva kérhet újat.
Mégse

Regisztráció

*
*
Kérjük olyan e-mail címet adjon meg, amit valóban használ, mert ide fogjuk küldeni a visszaigazolást a rendeléseiről.
*
*
Belépés Facebook fiókkal
Regisztrált már nálunk? Ha igen, ide kattintva bejelentkezhet!
Mégse

Ékszerápolás

Az ékszereket, mint más szép dolgokat az életben, óvni kell, pl. leeséstől, odacsapódástól, karcolódástól. Ékszer tartó dobozban érdemes tárolni őket, hogy a szépségüket megőrizzék. Parfümözés illetve krémezés előtt ajánlott az ékszert minden esetben a tartójába visszatenni.

A megfelelő használatot és tárolást az ékszerek tartóssággal hálálják meg, hiszen sok ékszeren az idő múlása nem sok nyomot hagy.

Arany

Mivel az arany nem tartalmaz oxidokat, ezért nem oxidálódik levegő vagy nedvesség hatására. Mivel azonban relatív puha fémről van szó, mindig finoman kell vele bánni. Minél magasabb a finomsága (karát) annál puhább az ötvözet, ezért javasoljuk hasonló karátszámú gyűrűk viselését.

Az aranyat érdemes gyakran tisztítani, hogy megtartsa az állagát. Puha ruhadarabbal tisztítsuk, de semmi esetre sem papírral vagy egyéb keményebb anyaggal. A klór maradandó károsodást tud az aranyban okozni ezért fontos, hogy takarítás előtt vegyük le az ékszereket, csak úgy, mint amikor medencében tartózkodunk.

Ezüst

Az ezüst különböző anyagok hatására oxidálódik, amit gyakori viseléssel késleltetni lehet. Az ezüstöt langyos szappanos vízzel lehet tisztítatni, majd alaposan meg kell törölni, hogy semmi folyadék ne maradjon rajta.

Ahogy az arany, az ezüst is reagál a klórra, így takarítás előtt, illetve medencében való fürdés előtt le kell venni.